Lék jménem Reflexní masáž nohou | Relax point | Masáže Praha

Lék jménem Reflexní masáž nohou

Máte pocit, že vám už všechno přerůstá přes hlavu? Pokud vás trápí ztuhlá záda, cítíte se unavení a bez energie, naordinujte si reflexní masáž nohou! Tato starobylá metoda opravdu pomáhá!

Stlačování akupresurních bodů – akupresura je jednou z technik alternativní medicíny, které západní medicína říká reflexní masáž chodidel.

V Číně, Indii, ale i Egyptě a Japonsku, masáže nohou provozovali starověcí lékaři již před více než 5000 lety. Podobné praktiky byly rozšířené i ve starém Egyptě a Japonsku.

Reflexní masáž chodidel vychází z poznání, že každá oblast chodidla odpovídá určité oblasti těla, orgánu či energetické dráze. Je to nejčastěji využívaná technika v rámci reflexní terapie a diagnostiky, která se dá řešit i skrze uši, oči, jazyk nebo záda, no nejvíc se aplikuje na ruce a nohy, na kterých se odráží náš celkový zdravotní stav. Lze ní diagnostikovat nejskrytější příčiny nemocí ukryté v lidském těle.

Reflexologie využívá body a plošky převážně na chodidlech, na které se působí tlakem.

Stav pravé poloviny těla se odráží na pravém chodidle, levé části na levém.
Pokud určitý reflexní bod na chodidle reaguje při masáži pocitem přílišného tlaku nebo bolestivě, dává tím najevo, že příslušný orgán, nebo v našem případě část pohybového aparátu, potřebuje péči. Tu pak můžeme podpořit cílenou masáží.

Akupresura neboli tlaková masáž jednotlivých bodů odstraňuje blokády, obnovuje tok energie a přináší pocit úlevy. Masáž působí jako prostředek prevence a podpora léčby mnoha onemocnění (např. bolesti hlavy, stresu, astmatu, zácpy, zánětu dutin) a dalších. Je prospěšná i z důvodu stimulace činnosti vnitřních orgánů, zlepšení krevního a lymfatického oběhu i metabolismu.

Reflexní terapie zejména výrazně aktivuje imunitní systém a detoxikaci v těle, čímž přímo podporuje vlastní samo uzdravování, které je lidskému tělu přirozené.

Při mačkání reflexních bodů nám spřízněným místem v těle začne protékat životní energie, což zlepší prokrvení, přísun výživných látek a detoxikaci. Tlak stimuluje nervový systém, uvolňuje endorfiny a podporuje proudění lymfy v těle.

Tato metoda je také vynikající jako prevence při blokaci páteře.

Vlivem reflexní masáže také dochází k intenzívní detoxikaci, proto je důležité přijímat dostatečné množství tekutin. Můžou se také přechodně objevit zimnice, závrať, ojediněle i horečka, vyrážky na kůži či zvýšená produkci hlenu na sliznicích (tělo se začne čistit). Reakce a jejich případný nástup jsou vždy individuální a trvají různě dlouho. Jde o přirozené projevy těla, pomocí kterých si organismus nastavuje vnitřní léčebné procesy.

Pomocí stimulace reflexních bodů lze tedy tělu pomoct dostat se do původní přirozené harmonie.

Využití reflexní terapie je tedy všestranné, od léčby zdravotních těžkostí, přes hluboké uvolnění, odstranění stresu až po obnovu samoléčebných schopností těla.

Pomocí reflexní terapie tedy můžeme vyřešit široké spektrum zdravotních těžkostí, ať už problémů pohybového ústrojí - bolesti zad a kloubů, blokády páteře, migrény apod., přes poruchy činnosti jednotlivých orgánů, až po psychické problémy.

 

Můžeme tak působit na problémy s akutními, bolestivými projevy až po ty chronické, dlouhotrvající.

Tak jako u všech ostatních masáží, v případě chronických zdravotních problémů, nemůžeme samozřejmě očekávat zázraky hned po první masáži ani tady. Pro maximální efekt je potřebné absolvovat více terapií ve vhodných časových intervalech (doporučujeme ze začátku 1x týdně). Kromě toho je nutné zejména psychické nastavení klienta k dané situaci a úprava životosprávy – denní režim, stravování, nastavení poměru práce a oddechu, a tak potřebného času pro sebe. Doporučují se i léčivé rostlinné směsi, doplňky stravy. Tyto složky mají totiž prokazatelný vliv na náš celkový stav.

 

PŘÍJEMNÁ REFLEXNÍ MASÁŽ :

Nohy jsou jednou z nejdůležitějších a nejvíc namáhaných částí těla. Vnímám je jako pilíře mostu, kterých stav je zásadní pro celkové zdraví a stabilitu. Tyto pilíře mají i svoje pevné, důležité body – reflexní body. Pečujme o ně a tělo se nám za to odmění.

 

 

Kdy neprovádíme reflexní masáž chodidel – KONTRAINDIKACE:

Relativní kontraindikace (po konzultaci)

 

Stop práškům od bolesti, dejte si akupresuru! 

 

 

 



Relax-point - masáže Praha

telefon: 774 243 493

Email: info@relax-point.cz

 

Když náhodou nezvedáme telefon, věnujeme se zákazníkům. Stejně tak se budeme nerušeně věnovat i Vám. Ozveme se Vám zpátky.

Naše kompletní nabídka v Praze.

SLEDUJTE NÁS

chci se objednat
Tato stránka používá na poskytování služeb a analýzu návštěvnosti soubory cookies. Informace o používání našich stránek jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookies.
Rozumím