Zázračná lymfodrenáž | Relax point | Masáže Praha

Zázračná lymfodrenáž

Manuální lymfodrenáž je speciální, velmi jemná hmatová technika, která má však zásadní význam pro výsledky celkové péče. Její přínos je nejen estetický ale zejména ozdravný. Má hluboce sedativní, analgetický a uvolňující efekt a významně ovlivňuje krevní a lymfatický oběh.

Posiluje vstřebávací a transportní funkce lymfatického systému, zvyšuje průtok lymfy, čím startuje detoxikaci a odtok přebytečné tekutiny ze tkání. Z hlediska celého organismu má tato metoda významný očistný a ozdravný efekt. Urychluje odstranění toxinů, bakterií, odumřelých buněk a dalších škodlivých látek, proto je ideální tak třeba u lidí s problémy s dutinami či častými záněty vedlejších dutin a uší, ale i v regeneraci po operaci nebo problémech se zuby (ne v akutní fázy zánětu).

Startuje tvorbu protilátek a stimuluje imunitní systém, proto je vhodná u citlivé a problematické pleti na přirozené vnitřní čištění, zejména v léčbě akné a při intoleranci na kosmetické prostředky. Opakovanými lymfodrenážemi se pleť vyčistí a pořeší si zhloubky i přetrvávající zánětlivé procesy.

Díky svému detoxikačnímu vlivu a analgetickým účinkům je vynikající také u lidí trpících na migrény.

Manuální lymfatická drenáž se proto využívá nejen v medicínských oborech, ale díky své účinnosti je rozšířená i v kosmetické a masérské činnosti a sportovní a preventivní medicíně.

Z estetického hlediska manuální lymfodrenáž zpomaluje procesy a projevy stárnutí kůže a podkoží, urychluje regeneraci tkáně, usnadňuje prorůstání lymfatických cév v jizvě, snižuje otok, bolestivost, napětí, zkracuje dobu rekonvalescence. Proto je ideální součást regenerace a urychlení hojení jizev po estetických zákrocích (po operaci víček atd), kde se pak efekt, hojení a ztráta otoků posouvá několikanásobně. Naopak není vhodná v prvních týdnech po aplikaci výplní (botox, kyselina hyaluronová) nebo PMU. Díky své drenážní funkci odstraňuje váčky pod očima a je také ideálním řešením podbradku či druhé brady.

Díky svému regeneračnímu a detoxikačnímu efektu, kdy zároveň startuje metabolismus, má celkově blahodárný účinky na pleť a působí preventivně proti stárnutí kůže. Pokožce navrací zdraví a pružnost, čím zpomaluje tvorbu vrásek.

Účinky jsou tedy nejen preventivní, ale i léčebné a regenerační, a proto je dnes lymfodrenáž neodmyslitelnou součástí moderní péče o pleť.

 

Pro koho a na co je lymfodrenáž obličeje vhodná

 

Po i před lymfatickou masáží je důležité dodržovat pitný režim – ideálně  čistá voda bez bublinek, popř. bylinné či zelené čaje, nebo 100% džus zředěný vodou. Po lymfodrenáži klidový režim, žádná zátěž (běh, fitko...).

 

 Ale pozor! Tato masáž absolutně není vhodná při

 

RELATIVNÍ KONTRAINDIKACE – vždy se souhlasem lékaře 

Kvalitní lymfodrenáž vždy odhalí, pokud se v těle něco skrývá. Proto není radno brát ji na lehkou váhu... vždy se raději poraďte a informujte svého terapeuta o všech skutečnostech týkající se vašeho zdravotního stavu.

 



Relax-point - masáže Praha

telefon: 774 243 493

Email: info@relax-point.cz

 

Když náhodou nezvedáme telefon, věnujeme se zákazníkům. Stejně tak se budeme nerušeně věnovat i Vám. Ozveme se Vám zpátky.

Naše kompletní nabídka v Praze.

SLEDUJTE NÁS

chci se objednat
Tato stránka používá na poskytování služeb a analýzu návštěvnosti soubory cookies. Informace o používání našich stránek jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto stránek vyjadřujete svůj souhlas s používáním souborů cookies.
Rozumím